Translate

tiistai 24. syyskuuta 2013

No,siittä se mopo sitten taas karkasi.....

Aamulla keittelin vispipuuroa ja sokeria kaivaessani huomasin että sekä se että kahvi olivat selvästi vähentyneet purkeista ja ajattelin eetä täytänpäs kaapista molemmat....no,siittä se mopo sitten taas karkasi.... mulla jäi kaksi kahvipussia ja niitä olin jo pois laittamassa kun sytytti että nythän olisi oivallinen hetki kokeilla miten niitä ommellaan. Kaihpa siihen olisi jotkut ohjeetkin löytynyt,mutta tein sen taas omalla tavallani,oman ajatukseni mukaan.Onneksi olin lapset ruokkinut,laittanut leivinuuniin tulet ja hommat kutakuinkin ok,koska oma aamupala jäi sitten kyllä syömättä innostuessani . Ja tällainen siittä sitten tuli =)
Hauska ommella ja teen varmasti lisää,kunhan saan haalittua jostain lisää tarvikkeita =)

Isännän kanssa vietiin roskia muutama päivä sitten ja bongattiin roskapisteeltä kankailtaan hieman antautuneet 3 pyöräiset rattaat isoilla pyörillä.Napattiin matkaan,nehän voisi vaikka kunnostaa.Eilen kun taas satoi otin ja ompelin paikan istuinosaan.Tosin kun irroitin kangasta joka ikinen neppari antautui.Olivat selkeästi olleet vesisateessa ja ne olivat ruostuneet kiinni.Nappi ja kuminauha korvaa nyt jokaista nepparia. Rattaat on kunnossa ja testattu,poitsu tykkäsi.saahaan varmaan nyt sitten luopua muista...

Lisäilen kuvia myös muutamille sivuille esim.virkkaustöitä ja patalappuja.

Mitähän tämä päivä vielä tuokaan tullessaan kun jo tähän mennessä on tapahtunut niiiin paljon =)

maanantai 23. syyskuuta 2013

Sivuista

Nyt olis suurin osa kuvista siirrettynä tähän astisista töistä tänne. Tosin tässä laittaessa muistin kotona olevat sen tuhat ja yksi työtä joista kävin sitten napsimassa kuvia ja kunhan ehin laittelen sitten tänne.
Tässä samalla lämmittelen leivinuunia ja seurailen pojan ja serkkutytön touhuja.Harmi kun tuo syksy kääntyi sateiden ja kylmän puoleen.Niin pitkään oli niin kaunista ja lämmintä. Itse en kamalasti pidä ajatuksesta taas tulevasta talvesta ja pimeästä jaksosta,se vain on todella masentavaa....Mutta siis hieman tähän sisältöön täällä....

Rakkain ja itselle se tärkein sivu on ehdottomasti
 Inspiraationi lähteet jossa löytyy rakkaitten lasteni kätten jälki siirrettynä omiin töihini.


Neulonta kohdan alta löytyy mm.suuri töisin tekeleeni tähän saakka:kastepuku,on huivia,ponchoa,villa-asua,jne.

Ompeluja, oikeastaan vasta tänä syksynä hurahin tosissaan tuohon ompelukoneen käyttöön ja on tullut tehtyä kaikenlaista ja ajatuksia vielä tehtävistä on vaikka kuinka =) mm.heijastimia,(autoja ja muita),pieniä sisustusjuttuja- Edellisenä syksynä se olikin virkkaus ja sitä ennen neulonta ja.......joka syksy tuntuu löytyvän jokin uusi teema ;)

Pipot,virkatut/neulotut no täältä löytyykin sen edellisen syksyn satoa. Pöllöpipoja =)
Virkkaustöitä ja täältä muut kuin pipot,esim huiveja ja amigurumit,tai no muutama niistä

Pipot,ommellut on tämän syksyn vitsaus =) kirpparilla tulee kyllä ahkerasti katsottua sillä silmällä että mistä tulisi hieno pipo =) ja mistä saisi hyvän kankaan
Pussukat ompeluun...kaiken mallisia ja kokoisia on tullut tehtyä.  Ja mikä kangas on riittävän vahvaa jotta voisi ommella
Patalappuja. Apulaistonttuna täytyy jouluksi näitä valmistaa urakalla pukin konttiin ;)

Pihaa,puutarhaa osio nyt tietenkin käy unille,mutta tein sen jo valmiiksi ensi satokautta ajatellen. Pihaan olen pyrkinyt hankkimaan vain hyötykasveja joista sitten muutaman vuoden kasvun jälkeen voisi alkaa saamaankin jo satoa,eikä vain sitä 3 kirsikkaa ;) on omenoita,erivärisiä viinimarjoja,tyrniä,gojimarjaa,luumua,aroniaa,ja paljon muuta.Pojan herkku karhunvatukka löytyy tietenkin.
Kasvimaa tietenkin tarjosi jo tänä kesänä satonsa ja kamalasti tulikin kaikkea.Kasvualusta on mitä parhain tälle touhulle.Mitään keinotekoisia aineita maalle ja kasveille ei anneta ja kitkeminen tapahtuu ihan manuaalisesti.Lisäksi "siirtomaana" muutama tulokas euroopasta =) Hyvin viihtyvät.
Olen todella kova keittelemään mehuja,hilloja ja säilömään purkkiin kaikki kesän ja syksyn sadot. Oma kellari olisi kiva.Ehkäpä sitten joskus,nyt lainataan vielä mummolan kellaria itsensä toteuttamiseen,eipähän ainakaan karkaa totaallisesti tämä touhu lapasesta kun joutuu kantamaan mennen tullen hieman kauempaa.

Tähän selvennyksenä niille satunnoisille lukijoille jotka ei minua tunne,että rakensimme vuoden taloa ja pääsimme muuttamaan tähän kesäkuussa.Joten pihan perustaminen alkoi aivan alusta,valmista ei ollut muuta kuin hyvä maapohja. Toissa syksynä tässä kohtaa tallusteli vielä lauma lemmuja =)

Muita sivuja ovat
Askarteluja jossa mm.maalaustouhuja
Kunnostusta eli vanhojen asioiden ehostusta ja laittoa...
Köksäys kakkuja ja sen semmoista

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Sienestystä...

Viikonlopusta nautittu kera ystävien ja sukulaisten. Tulipahan ihan ensimmäistä kertaa elämässä lähdettyä sienimetsällekin, 3,5h siellä meni ja ämpärit saatiin koko lailla täyteen. Opasta tulee kiittää, sillä ihan turvallisin mielin sai olla keskellä ei mitään ja vain nauttia luonnon kauniista maisemista ja hyvästä seurasta.4 sientä tuli opittua keräten oikein hyvin,ja joukko muita jonka nimeä ei enää,saati ulkonäköä,varmasti seuraavalla kerralla muista =) Maisteltuakin tuli valmiiksi kokattuja,ihan ok makuisia,mutta enpä taitaisi itse niitä valmistaa...
Pihaa myös valmisteltiin syyssiivoten talvea silmällä pitäen,ja lapsien pettymykseksi trampoliini purettiin ja osat pääsi kuivamaan talliin ja pian talvisäilöön. kyllä se talvi vaan sieltä tulee...ilmakin tuntui viileältä....

perjantai 20. syyskuuta 2013

Käsitöitä

Nyt alkaa olemaan niin suuri kasa käsitöitä kaapissa että kaihpa niitä voisi hieman jakaa näkyville muillekin. Jos alkuun aloittaisi vanhoista töistä.

Ja kuka olen:

Olen tällä hetkellä kotona oleva, 4 mahtavan lapsen äiti,joka rakastaa käsitöitä,askartelua,värkkäystä,puutarhan laittoa ja sormien upottamista multaan. Lisäksi tyttärien kanssa harrastetaan,yhessä ja erikseen,ratsastamista. Isännän kanssa harrastellaan autoja,tai hän harrastaa ja mä roikun mukana ;) ja yritän ymmärtää,kiinnostusta kyllä löytyy.

Ja kunhan opin tämän blogin käytön niin ei tartte pompotella kuvia ja tekstejä sinne tänne =)